Nokedli (galuska) készítése

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, másfél-két dl víz, ízlés szerint só.

 

Először is felteszek a tűzre egy jó nagy fazék vizet. Ha már forr, 1 evőkanál sót beleszórok, és 1 teáskanálnyi olajat belecsorgatok. Közben a lisztet mélyebb keverőtálba szórom (ha van időm, át is szitálom). A tojásokat 2 evőkanál olajjal, 1 dl vízzel és a sóval habosra felverem, majd ráöntöm a lisztre. Fakanállal könnyedén összedolgozom, közben annyi vizet öntök még hozzá, hogy ne legyen folyós a tészta, de a fakanalat könnyedén mozgathassam benne.

 

A tésztát vagy a hagyományos módon, deszkáról késsel, vagy pedig lyukacsos kis galuskaszaggatóval a forrásban lévő vízbe beleszaggatom. Kis lángon, kevergetve néhány percig forralom, ügyelve arra, hogy ki ne fusson. Közben egy tűzálló tálba belecsorgatom a megmaradt olajat, és a meleg vízzel leöblített, jól lecsöpögtetett galuskákat beleöntöm. Átkeverem, és befedve melegen tartom. Bármilyen mártásos húsféle mellé nagyon jó, de tálalható csak mártással, például pikáns zöldség-, gomba- vagy sajtmártással, vadas mártással.

Elkészítési ideje: kb. 25 perc.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Fokhagymaleves recept

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Húsgombócleves Mexíkói módra

Bővebben...

Babgulyás recept gyorsítva

Bővebben...

Almamártás készítése

Bővebben...

Almamártás készítése

Bővebben...

Almamártás készítése

Bővebben...

Málnatorta sütés nélkül

Vásárlunk egy ötlapos száraz piskóta tortalapot. Felforralunk két és fél deci tejet, majd lassan - állandó kevergetés közben - beleszórunk három evőkanál búzadarát.

Bővebben...

Sajttal töltött paprika vacsorára

Bővebben...

Joghurtos uborkás csirkeleves

Hozzávalók: 1 csirke (kb. 80 dkg-os), 1 kisebb kígyóuborka, 2 dl kefir (vagy joghurt), 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál liszt, 1-1 késhegynyi őrölt mustármag és koriander,

Bővebben...

Rozmaringos sajtos csirkesült

Bővebben...

Rumos gesztenyegömbök

Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza 25 dkg darált háztartási keksz 12,5 dkg

vaj,

. Az összeállításhoz: folyékony tejszín vagy krémlikőr vagy rum. A díszítéshez: 1 tábla étcsoki, vagy tortabevonó.

Bővebben...

Narancsos muffin recept

Hozzávalók: 2 bögre finomliszt,4 tk. Sütőpor,1/4 bögre cukor,100 g vaj,2 tk. Reszelt narancshéj,2 tojás,1 bögre narancslé,12 kockacukor.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Bővebben...

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Tejfölös gombás karaj

Hozzávalók: 4 szelet karaj, 15 dkg gomba 1 csokor petrezselyem zöldje. 2 tojás 1-2 evőkanál tejföl 2-3 ek olaj só bors.

Bővebben...