Nokedli (galuska) készítése

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, másfél-két dl víz, ízlés szerint só.

 

Először is felteszek a tűzre egy jó nagy fazék vizet. Ha már forr, 1 evőkanál sót beleszórok, és 1 teáskanálnyi olajat belecsorgatok. Közben a lisztet mélyebb keverőtálba szórom (ha van időm, át is szitálom). A tojásokat 2 evőkanál olajjal, 1 dl vízzel és a sóval habosra felverem, majd ráöntöm a lisztre. Fakanállal könnyedén összedolgozom, közben annyi vizet öntök még hozzá, hogy ne legyen folyós a tészta, de a fakanalat könnyedén mozgathassam benne.

 

A tésztát vagy a hagyományos módon, deszkáról késsel, vagy pedig lyukacsos kis galuskaszaggatóval a forrásban lévő vízbe beleszaggatom. Kis lángon, kevergetve néhány percig forralom, ügyelve arra, hogy ki ne fusson. Közben egy tűzálló tálba belecsorgatom a megmaradt olajat, és a meleg vízzel leöblített, jól lecsöpögtetett galuskákat beleöntöm. Átkeverem, és befedve melegen tartom. Bármilyen mártásos húsféle mellé nagyon jó, de tálalható csak mártással, például pikáns zöldség-, gomba- vagy sajtmártással, vadas mártással.

Elkészítési ideje: kb. 25 perc.

Karácsonyi Konyhakvíz játék

Játsszon velünk és nyerje meg a 10.000Ft.-os konyhai robotgépet, ehhez nem kell mást tennie mint helyesen válaszolnia három kérdésre >>>>>>>>>

Beküldök egy receptet >>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Hagymaleves fehérborral

Hozzávalók: 75 dkg hagyma, 3 dkg vaj vagy 

vaj,

2 ek liszt, só, bors, 1,5 l csontlé, 1 kis bagett, 2 ek olívaolaj,1 gerezd fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 pohár fehérbor.

Bővebben...

Káposztás almás kacsa karácsonyra!

Hozzávalók: (4-5 személyre) 1 kicsi pecsenyekacsa, 1 kg savanyú káposzta, 50 dkg savanykás alma, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 csípős hegyes zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Bővebben...

Karácsonyi sütemény:Csokoládés püspökkenyér

Csokoládés püspökkenyér: A püspökkenyér egyik finom változata, amikor lágy krémes csokoládéval gazdagítjuk.

Bővebben...

Íme a legcsokisabb brownie sütemény recept!

Hozzávalók: 25 dkg liszt,6 tojás, 40 dkg cukor,25 dkg olvasztott vaj, 20 dkg olvasztott csokoládé,20 dkg csokoládé forgács,1 tk. Sütőpor, fél tk. Szódabikarbóna, pici só, vaj.

Bővebben...
Gyors mézeskalács recept

Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál tej, 1 citrom héja, 5 gr szalalkáli, 10 dkg darás liszt, 30 dkg sima liszt.

Bővebben...
Finn karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók: 30 dkg 

vaj,

30 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg melasz (helyette használhatunk mézet), 2 kiskanál őrölt gyömbér, 2 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál őrölt narancshéj, 1 kg teljes kiőrlésű liszt 3 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál őrölt fahéj.

Bővebben...

Nyerj

Konyhakvíz játék

Játsszon velünk és nyerje meg a 10.000Ft.-os konyhai robotgépet, ehhez nem kell mást tennie mint helyesen válaszolnia három kérdésre.

Bővebben...

Ribizlis szívek

Hozzávalók 3 darabhoz: A tésztához: 8 dkg Rama margarin, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 4 db tojás, 2 evőkanál vékonyra szelt, hámozott mandula.

Bővebben...

Fantasztikus pizzás muffin!

Hozzávalók: 2 tojás,1 kk. só,2 kk. cukor,0,5 dl olivaolaj,2 dl tejföl,1kk. pizza fűszer,2 ek.konzerv paradicsom,30 dkg liszt, fél cs. sütőpor, a tetejére 10 dkg reszelt sajt.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név: