Nokedli (galuska) készítése

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, másfél-két dl víz, ízlés szerint só.

 

Először is felteszek a tűzre egy jó nagy fazék vizet. Ha már forr, 1 evőkanál sót beleszórok, és 1 teáskanálnyi olajat belecsorgatok. Közben a lisztet mélyebb keverőtálba szórom (ha van időm, át is szitálom). A tojásokat 2 evőkanál olajjal, 1 dl vízzel és a sóval habosra felverem, majd ráöntöm a lisztre. Fakanállal könnyedén összedolgozom, közben annyi vizet öntök még hozzá, hogy ne legyen folyós a tészta, de a fakanalat könnyedén mozgathassam benne.

 

A tésztát vagy a hagyományos módon, deszkáról késsel, vagy pedig lyukacsos kis galuskaszaggatóval a forrásban lévő vízbe beleszaggatom. Kis lángon, kevergetve néhány percig forralom, ügyelve arra, hogy ki ne fusson. Közben egy tűzálló tálba belecsorgatom a megmaradt olajat, és a meleg vízzel leöblített, jól lecsöpögtetett galuskákat beleöntöm. Átkeverem, és befedve melegen tartom. Bármilyen mártásos húsféle mellé nagyon jó, de tálalható csak mártással, például pikáns zöldség-, gomba- vagy sajtmártással, vadas mártással.

Elkészítési ideje: kb. 25 perc.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Gombár füstölt szalonnás pecsenye

Nincs ötlete mit főzzön hétvégére a családnak? íme egy finom magyaros recept, amely kiadós és gyorsan elkészíthető.

Bővebben...

Chilis kukoricás mexikói ragú

Bővebben...

Süssünk levendulás kenyeret!

Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt, 15 dkg kukoricaliszt, 10 dkg finomliszt, 2 kiskanál só, 1 evőkanál cukor, kevés őrölt bors,

Bővebben...

Chili con carne recept

Bővebben...

Frissen sült rostélyos sült burgonyával és csípős paradicsomos mártással

Aki szereti a csípős pikáns húsos recepteket, próbája ki ezt a remek sült rostélyost, burgonyával és csípős mártással.

Bővebben...

Orsolya kakaós süteménye

Hozzávalók : * 1 darab tojás * 20 dkg kristálycukor * 25 dkg liszt * 7 dkg Rama sütőmargarin * 3 dl tej * 6 dkg kakaópor * 1 csomag sütőpor * 1 darab citrom * 1 tk fahéj .

Bővebben...

Sonkás gombás batyu

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 12 dkg margarin, 3 dkg élesztő, kb. 0,5 l tej, 1 mokkáskanálnyi cukor, 1 tojás, 10 dkg gomba vagy 10 dkg gépsonka, kevés petrezselyem.

Bővebben...

Gombás kukoricás húsos tál

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Sűrű gazpacho recept

Bővebben...

Kapucíner szelet

Hozzávalók : Tészta:6 tojás,6evőkanál cukor,6evőkanál liszt,1cs vaníliás cukor,1dl olaj,1cs sütőpor,2 kanál kakaó,Krém:2cs tejszínes puding,2cskaramell puding,

Bővebben...

Rebarbarás málnás cupcakes recept

Mi a különbség a sima muffin a cupcakes között? A cupcakes vagy más néven mini torta teteje gyönyörűen fel van díszítve, így nem csak a muffin ízét élvezhetjük, hanem a tetején levő krémét is.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Gombás göngyölt tekercs, grillezett paprikával

Hozzávalók : 70dk hátszínfilé,só, őrölt bors,4 gerezd fokhagyma,4 kiskanál mustár,fél dl olaj,a töltelékhez,3dk vaj,1 fej hagyma, Bővebben...