Kacsamell párolt sütőtökkel

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók: 1 db kacsamell (kb. 80-90 dkg), 2 dkg zsír, 5 dkg vaj, só, majoránna, 1,5 kg sütőtök, 2 dl száraz bor, őrölt szerecsendió, reszelt citromhéj.

 

Előkészítés: A húst sózzuk, majoránnával meghintjük. A tököt meghámozzuk, magházát kiszedjük, kb. egy cm vastag szeletekre vágjuk.

Elkészítés: A kacsamellet vékonyan zsírozott tepsibe tesszük és forró sütőben (180-200˙C) alatt összegyűlő zsiradékkal gyakran locsolgatva megsütjük. Csontjáról lefejtjük ujjnyi vastag szeletekre vágva fehérborban párolt tökkel és boros szilvával tálaljuk.

 

Párolt tök

A szeletek mindkét oldalát forró vajban hirtelen elősütjük, majd felöntjük fehérborral, és puhára  pároljuk. A párolás végére levét teljesen el kell párologtatni. Őrölt szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Flódni készítése házilag

Hozzávalók: a tésztához 50 dkg liszt, 20 dkg

vaj,

10 dkg porcukor, 4 egész tojás, 1 dl száraz bor, csipetnyi só; a máktöltelékhez 25 dkg darált mák, 25 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 dl tej; a diótöltelékhez.

Bővebben...

Sárgadinnyés részeges muffin

Hozzávalók (12 db): 2 db tojás, 15 dkg barnacukor, 15 dkg reszelt sárgadinnye vagy alma, 2 evőkanál méz, 1,5 dl étolaj, 2 dl fűszeres bor (pl. muskotályos), 30 dkg liszt, 1 dkg sütőpor.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Gombapaprikás recept

Hozzávalók:  40-50 dkg sampinyon gomba, 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt, zacskós pörkölt por, Knorr, Maggi. A galuskához: hagyományos nokedli-tészta alap, plusz 2-3 evőkanál búzadara, 1 csomag kapor, evőkanálnyi zsiradék.

Bővebben...