Kacsamell párolt sütőtökkel

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók: 1 db kacsamell (kb. 80-90 dkg), 2 dkg zsír, 5 dkg vaj, só, majoránna, 1,5 kg sütőtök, 2 dl száraz bor, őrölt szerecsendió, reszelt citromhéj.

 

Előkészítés: A húst sózzuk, majoránnával meghintjük. A tököt meghámozzuk, magházát kiszedjük, kb. egy cm vastag szeletekre vágjuk.

Elkészítés: A kacsamellet vékonyan zsírozott tepsibe tesszük és forró sütőben (180-200˙C) alatt összegyűlő zsiradékkal gyakran locsolgatva megsütjük. Csontjáról lefejtjük ujjnyi vastag szeletekre vágva fehérborban párolt tökkel és boros szilvával tálaljuk.

 

Párolt tök

A szeletek mindkét oldalát forró vajban hirtelen elősütjük, majd felöntjük fehérborral, és puhára  pároljuk. A párolás végére levét teljesen el kell párologtatni. Őrölt szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Gombár füstölt szalonnás pecsenye

Nincs ötlete mit főzzön hétvégére a családnak? íme egy finom magyaros recept, amely kiadós és gyorsan elkészíthető.

Bővebben...

Chilis kukoricás mexikói ragú

Bővebben...

Süssünk levendulás kenyeret!

Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt, 15 dkg kukoricaliszt, 10 dkg finomliszt, 2 kiskanál só, 1 evőkanál cukor, kevés őrölt bors,

Bővebben...

Chili con carne recept

Bővebben...

Frissen sült rostélyos sült burgonyával és csípős paradicsomos mártással

Aki szereti a csípős pikáns húsos recepteket, próbája ki ezt a remek sült rostélyost, burgonyával és csípős mártással.

Bővebben...

Orsolya kakaós süteménye

Hozzávalók : * 1 darab tojás * 20 dkg kristálycukor * 25 dkg liszt * 7 dkg Rama sütőmargarin * 3 dl tej * 6 dkg kakaópor * 1 csomag sütőpor * 1 darab citrom * 1 tk fahéj .

Bővebben...

Sonkás gombás batyu

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 12 dkg margarin, 3 dkg élesztő, kb. 0,5 l tej, 1 mokkáskanálnyi cukor, 1 tojás, 10 dkg gomba vagy 10 dkg gépsonka, kevés petrezselyem.

Bővebben...

Gombás kukoricás húsos tál

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Sűrű gazpacho recept

Bővebben...

Almás-mákos rácsos

Hozzávalók : Tészta hozzávalói: 45 dkg liszt 18 dkg zsír (ettől jó omlós a tészta) 1 tojás 15 dkg porcukor 1 sütőpor tejföl, Rama margarin a tepsi kenéséhez. Bővebben...

Nyári epres muffin, joghurttal!

Nyáron, ha valami gyors és könnyen elkészíthető finom süteményre vágyunk, próbáljuk ki az epres joghurtos muffin receptet, amely fél óra alatt elkészíthető.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Bővebben...

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Sajttal töltött gombafejek

Hozzávalók: 60 dkg gomba, 3 dkg vöröshagyma szeletelve, 1 db tojás, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 ek. étolaj, 3 dkg reszelt sajt, só petrezselyem, bors. Bővebben...