Kacsamell párolt sütőtökkel

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók: 1 db kacsamell (kb. 80-90 dkg), 2 dkg zsír, 5 dkg vaj, só, majoránna, 1,5 kg sütőtök, 2 dl száraz bor, őrölt szerecsendió, reszelt citromhéj.

 

Előkészítés: A húst sózzuk, majoránnával meghintjük. A tököt meghámozzuk, magházát kiszedjük, kb. egy cm vastag szeletekre vágjuk.

Elkészítés: A kacsamellet vékonyan zsírozott tepsibe tesszük és forró sütőben (180-200˙C) alatt összegyűlő zsiradékkal gyakran locsolgatva megsütjük. Csontjáról lefejtjük ujjnyi vastag szeletekre vágva fehérborban párolt tökkel és boros szilvával tálaljuk.

 

Párolt tök

A szeletek mindkét oldalát forró vajban hirtelen elősütjük, majd felöntjük fehérborral, és puhára  pároljuk. A párolás végére levét teljesen el kell párologtatni. Őrölt szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Málnatorta sütés nélkül

Vásárlunk egy ötlapos száraz piskóta tortalapot. Felforralunk két és fél deci tejet, majd lassan - állandó kevergetés közben - beleszórunk három evőkanál búzadarát.

Bővebben...

Sajttal töltött paprika vacsorára

Bővebben...

Joghurtos uborkás csirkeleves

Hozzávalók: 1 csirke (kb. 80 dkg-os), 1 kisebb kígyóuborka, 2 dl kefir (vagy joghurt), 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál liszt, 1-1 késhegynyi őrölt mustármag és koriander,

Bővebben...

Rozmaringos sajtos csirkesült

Bővebben...

Tüzes mexikói tésztás pástétom

Bővebben...

Füstölt szalonnás juhtúrókrém

Bővebben...

Csicseriborsó Leves

Bővebben...

Fehérboros márványsajt krém

Bővebben...

Citromos metélt

Bővebben...

Citrommártás

Bővebben...

Mogyórós diós kifli

Hozzávalók 16 darabhoz: A tésztához: 6 dkg 

vaj,

5 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 db tojás, csipet só.

Bővebben...

Áfonyás muffin recept

Hozzávalók : 20 dkg áfonya (vagy meggy) * 25 dkg finomliszt * 2 teáskanál sütőpor * 1/2 teáskanál szódabikarbóna * 1 teáskanál reszelt citromhéj * 1 tojás * 12 dkg barnacukor * 1 csomag vaníliás cukor * 0,8 dl olaj * 1 pohár joghurt .

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Bővebben...

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Gombás rizs készítése

Hozzávalók: Gomba, rizs, vöröshagyma, petrezselyem, vaj, só, bors Elkészítése: A rizst párold meg. A megtisztított gombát vágd 2-3 milliméteres szeletekre, s vajon kevés apróra vágott vöröshagymával, Bővebben...