Cikkek

Mexikói Chayote leves

Hozzávalók: 3 chayote, meghámozva, kimagozva és felszeletelve, 1 ek. liszt, 1 l csirkehúsleves (kockából), só, bors, 20 dkg főtt csirkemell kockákra vágva, 2 ek. vaj, 2 ek. finomra vágott korianderzöld, 1 hagyma finomra vágva, petrezselyemzöld vagy metélőhagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma.

 

Elkészítés: A chayotét sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, de a főzőlevet félretesszük. A zöldségeket turmixgépben péppé őröljük, szükség szerint közben kevés főzőlét adva hozzá, majd 5 dl főzőlével együtt egy lábosba tesszük.

 

Egy másik lábosban közepes tűz fölött megolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát, valamint a fokhagymát. Hozzákeverjük a lisztet, és közepes hőmérsékleten, állandóan keverve további 1 percig sütjük. Felöntjük annyi csirkehúslevessel, hogy sima mártást kapjunk, majd az egészet a maradék húslevessel együtt a zöldségpüréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.

Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön még 2-3 percig főzzük. Beletesszük a csirkemellet, és annyi ideig főzzük, hogy a hús jól átmelegedjen.

Előmelegített tálban kínáljuk, a tetejét a finomra vágott zöldfűszerrel díszítjük.

Változat: Elkészíthetjük sütőtökből is.

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kati néni süteménye

Hozzávalók : Hozzávalók: 35 dkg liszt 15 dkg porcukor 4 dkg vaj,vagy 

vaj,

1 tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna kb.3 evőkanál tejföl. A töltelékhez: 5 dl tej 2 csomag vaníliás puding 15 dkg vaj 15 dkg porcukor. Tetejére:1 tortabevonó 2 evőkanál olaj.

Bővebben...

Szerecsendiós muffin!

A muffin egy olyan sütemény, amely gyorsan elkészül, és szinte soha nem lehet megunni. Íme, a szerecsendiós muffin receptje!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Almás-gombás rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 8 dkg 

vaj,

2 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg főtt sonka, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, 2 nagy savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 kemény tojás, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

Bővebben...

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Gombás csirkés metélt

Ha egy egyszerű finom, de gyors vacsora receptet keres, íme, a gombás csirkés metélt, amely pillanatok alatt elkészül. Bővebben...