Cikkek

Mexikói Chayote leves

Hozzávalók: 3 chayote, meghámozva, kimagozva és felszeletelve, 1 ek. liszt, 1 l csirkehúsleves (kockából), só, bors, 20 dkg főtt csirkemell kockákra vágva, 2 ek. vaj, 2 ek. finomra vágott korianderzöld, 1 hagyma finomra vágva, petrezselyemzöld vagy metélőhagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma.

 

Elkészítés: A chayotét sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, de a főzőlevet félretesszük. A zöldségeket turmixgépben péppé őröljük, szükség szerint közben kevés főzőlét adva hozzá, majd 5 dl főzőlével együtt egy lábosba tesszük.

 

Egy másik lábosban közepes tűz fölött megolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát, valamint a fokhagymát. Hozzákeverjük a lisztet, és közepes hőmérsékleten, állandóan keverve további 1 percig sütjük. Felöntjük annyi csirkehúslevessel, hogy sima mártást kapjunk, majd az egészet a maradék húslevessel együtt a zöldségpüréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.

Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön még 2-3 percig főzzük. Beletesszük a csirkemellet, és annyi ideig főzzük, hogy a hús jól átmelegedjen.

Előmelegített tálban kínáljuk, a tetejét a finomra vágott zöldfűszerrel díszítjük.

Változat: Elkészíthetjük sütőtökből is.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Diós fahéjas táska

Bővebben...

Banános muffin recept

Íme egy nagyon finom muffin recept, banánnal és finom kókusszal ízesítve.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Chilis rakott burgonya recept

Gombás csirkemájas spagetti

Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 25 dkg spagetti, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna,  mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só. Bővebben...