Cikkek

Mexikói Chayote leves

Hozzávalók: 3 chayote, meghámozva, kimagozva és felszeletelve, 1 ek. liszt, 1 l csirkehúsleves (kockából), só, bors, 20 dkg főtt csirkemell kockákra vágva, 2 ek. vaj, 2 ek. finomra vágott korianderzöld, 1 hagyma finomra vágva, petrezselyemzöld vagy metélőhagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma.

 

Elkészítés: A chayotét sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, de a főzőlevet félretesszük. A zöldségeket turmixgépben péppé őröljük, szükség szerint közben kevés főzőlét adva hozzá, majd 5 dl főzőlével együtt egy lábosba tesszük.

 

Egy másik lábosban közepes tűz fölött megolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát, valamint a fokhagymát. Hozzákeverjük a lisztet, és közepes hőmérsékleten, állandóan keverve további 1 percig sütjük. Felöntjük annyi csirkehúslevessel, hogy sima mártást kapjunk, majd az egészet a maradék húslevessel együtt a zöldségpüréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.

Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön még 2-3 percig főzzük. Beletesszük a csirkemellet, és annyi ideig főzzük, hogy a hús jól átmelegedjen.

Előmelegített tálban kínáljuk, a tetejét a finomra vágott zöldfűszerrel díszítjük.

Változat: Elkészíthetjük sütőtökből is.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Málnás szelet recept

Hozzávalók 12 szelethez: A tésztához: 2 dkg 

vaj,

10 dkg étcsokoládé, 4 db tojás, 12,5 dkg cukor, 1 csipet só, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, fél teáskanál sütőpor.

Bővebben...

Darált húsos muffin

Nagyon finom sós muffin darált hússal megtöltve és mozzarellával ízesítve, amely akár egy főétel is lehet.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott burgonya recept

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Vörösboros gombás fasírt

45 perc, Nehézség: 1 Hozzávalók: 25 dkg sovány, csont nélküli marhahús, 25 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, fél dl vörösbor, kevés liszt, olaj a sütéshez, só és törött bors, ízlés szerint.

Bővebben...