Cikkek

Mexikói Chayote leves

Hozzávalók: 3 chayote, meghámozva, kimagozva és felszeletelve, 1 ek. liszt, 1 l csirkehúsleves (kockából), só, bors, 20 dkg főtt csirkemell kockákra vágva, 2 ek. vaj, 2 ek. finomra vágott korianderzöld, 1 hagyma finomra vágva, petrezselyemzöld vagy metélőhagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma.

 

Elkészítés: A chayotét sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, de a főzőlevet félretesszük. A zöldségeket turmixgépben péppé őröljük, szükség szerint közben kevés főzőlét adva hozzá, majd 5 dl főzőlével együtt egy lábosba tesszük.

 

Egy másik lábosban közepes tűz fölött megolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát, valamint a fokhagymát. Hozzákeverjük a lisztet, és közepes hőmérsékleten, állandóan keverve további 1 percig sütjük. Felöntjük annyi csirkehúslevessel, hogy sima mártást kapjunk, majd az egészet a maradék húslevessel együtt a zöldségpüréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.

Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön még 2-3 percig főzzük. Beletesszük a csirkemellet, és annyi ideig főzzük, hogy a hús jól átmelegedjen.

Előmelegített tálban kínáljuk, a tetejét a finomra vágott zöldfűszerrel díszítjük.

Változat: Elkészíthetjük sütőtökből is.

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Lekváros bukta recept

Hozzávalók: A kovászhoz: 1 evőkanál finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 1 evőkanál porcukor, 1 dl tej; A tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 evőkanál porcukor, kevés tej, 4 dkg

vaj,


3 tojás sárgája, csipetnyi só;

Bővebben...

Fekete –fehér muffin

Nagyon finom muffin amely feketekávéval és fehér csokoládéval van ízesítve,és egy kis tejszínnel lágyítva.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Gombás bejgli

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 7 dkg zsír, 1 mokkáskanál só;.

Bővebben...