Cikkek

Citrom souffle recept

6 tojás, 340 g cukor, 4 nagy v. 6 kis citrom, 600 ml tejföl, 2x1 g zselatinpor, 120 ml forró víz, pirított mandula szeletek, angelika csillagok, cukrozott virágok, citromszeletek.

18 cm átmérőjűedényt előkészítünk. Kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy 10 cm a perem fölé nyúljon. A tojás sárgákat, cukrot, és a citromok levét összekeverjük. Gőzön kb. 5 percig, vagy amíg sűrű nem lesz, felverjük. Vegyük le a gőzről, és további 4-5 percig verjük, amíg fehér nem lesz. Belekeverjük a tejfölt.

 

A zselatint a gőz fölött egy kis tálban a vízzel elkeverjük. Ha nem olvad el, akkor lassú tűzön egy kicsit főzzük. Várjuk meg, amíg egy kicsit kihűl, majd kanalanként keverjük bele a citromos masszát. Keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a tojások keményre vert fehérjét. Tegyük a formába, és tegyük hidegre, amíg megkeményedik. Díszítsük fel, vágjuk le róla a papírt és tálaljuk.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Nyerj

Karácsonyi nyereményjáték 15000Ft.-os nyereménnyel!

Játsszon velünk és nyerje meg a 15.000Ft értékű nyeremények egyikét! Mindössze három kvíz kérdésre kell helyesen válaszolnia, így esélyes lesz a nyereményre!

Bővebben...

Csokoládé fondü

Hozzávalók: 15 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín, 1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő), kevés cukor, csipetnyi só. Bővebben...

Zabpelyhes muffin juharsziruppal

10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, 1/2 mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, 1/2 dl olaj, 10 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Bővebben...

Almás-gombás rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 8 dkg 

vaj,

2 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg főtt sonka, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, 2 nagy savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 kemény tojás, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

Tejfölös gombás karaj

Hozzávalók: 4 szelet karaj, 15 dkg gomba 1 csokor petrezselyem zöldje. 2 tojás 1-2 evőkanál tejföl 2-3 ek olaj só bors.

Bővebben...