Cikkek

Citrom souffle recept

6 tojás, 340 g cukor, 4 nagy v. 6 kis citrom, 600 ml tejföl, 2x1 g zselatinpor, 120 ml forró víz, pirított mandula szeletek, angelika csillagok, cukrozott virágok, citromszeletek.

18 cm átmérőjűedényt előkészítünk. Kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy 10 cm a perem fölé nyúljon. A tojás sárgákat, cukrot, és a citromok levét összekeverjük. Gőzön kb. 5 percig, vagy amíg sűrű nem lesz, felverjük. Vegyük le a gőzről, és további 4-5 percig verjük, amíg fehér nem lesz. Belekeverjük a tejfölt.

 

A zselatint a gőz fölött egy kis tálban a vízzel elkeverjük. Ha nem olvad el, akkor lassú tűzön egy kicsit főzzük. Várjuk meg, amíg egy kicsit kihűl, majd kanalanként keverjük bele a citromos masszát. Keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a tojások keményre vert fehérjét. Tegyük a formába, és tegyük hidegre, amíg megkeményedik. Díszítsük fel, vágjuk le róla a papírt és tálaljuk.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Csokis mandulás szelet

Hozzávalók 8 szelethez: A tésztához: 12 dkg 

vaj,

15 dkg cukor, 4 db tojás, 12,5 dkg étcsokoládé, 5 dkg darált mandula, 3 dkg liszt, 1 csipet só, margarin a tepsi kikenéséhez.

Bővebben...

Túrós csokoládés muffin

Nagyon finom különleges muffin, amely a túró lágyságát és a csokoládé édes ízét ötvözi.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Sajttal töltött gombafejek

Hozzávalók: 60 dkg gomba, 3 dkg vöröshagyma szeletelve, 1 db tojás, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 ek. étolaj, 3 dkg reszelt sajt, só petrezselyem, bors. Bővebben...