Cikkek

Citrom souffle recept

6 tojás, 340 g cukor, 4 nagy v. 6 kis citrom, 600 ml tejföl, 2x1 g zselatinpor, 120 ml forró víz, pirított mandula szeletek, angelika csillagok, cukrozott virágok, citromszeletek.

18 cm átmérőjűedényt előkészítünk. Kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy 10 cm a perem fölé nyúljon. A tojás sárgákat, cukrot, és a citromok levét összekeverjük. Gőzön kb. 5 percig, vagy amíg sűrű nem lesz, felverjük. Vegyük le a gőzről, és további 4-5 percig verjük, amíg fehér nem lesz. Belekeverjük a tejfölt.

 

A zselatint a gőz fölött egy kis tálban a vízzel elkeverjük. Ha nem olvad el, akkor lassú tűzön egy kicsit főzzük. Várjuk meg, amíg egy kicsit kihűl, majd kanalanként keverjük bele a citromos masszát. Keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a tojások keményre vert fehérjét. Tegyük a formába, és tegyük hidegre, amíg megkeményedik. Díszítsük fel, vágjuk le róla a papírt és tálaljuk.

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Gesztenyés tekercs

Hozzávalók : HOZZÁVALÓK: 25dkg darált háztartási keksz, 18dkg Rama margarin,10dkg cukor, 1/2 ü.rumaroma(v.rum), 1ek.

Bővebben...

Kukoricás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz: 10 dkg Rama margarin, 17,5 dkg kukoricadara, 7,5 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás, 2,5 dl tej, 12,5 dkg narancslekvár,

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Sonkás gombás batyu

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 12 dkg margarin, 3 dkg élesztő, kb. 0,5 l tej, 1 mokkáskanálnyi cukor, 1 tojás, 10 dkg gomba vagy 10 dkg gépsonka, kevés petrezselyem. Bővebben...