Rakott zöldbab elkészítése sertéshússal

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Rakott zöldbab hozzávalói: 80 dkg zöldbab, 50 dkg sertéshús, 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kanál pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, só, bors, 20 dkg rizs, 1 dl tejföl, 1 tojás, 2 dkg vaj, 1 dl húsleves.

 

Az apróra vágott sertéshúst forróolajban pirosra pirítjuk, hozzáadjuk a nagy fej karikára vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, és fölengedjük egy kevés húslevessel, hozzátesszük a paradicsompürét és a fűszereket.

 

A zöldbabot sós vízben megfőzzük, a rizst külön húslevesben megpároljuk. Kivajazott tűzálló tálba egy sor rizst terítünk, erre a hús sűrűjét, erre a zöldbabot, majd újra rizst és a maradék húslevest. Ráöntjük a tojással elkevert tejfölt, és a sütőben átsütjük.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Habos almás sütemény

Hozzávalók : Tészta: o 12,5 dkg

vaj,

10 dkg zsír vagy sütőmargarin o 1 db tojássárgája o 1 evőkanál porcukor o 1 pohár tejföl o 25 dkg liszt o 2 kávéskanál sütőpor • Töltelék: o 1,5 kg alma o cukor o fahéj • Tojáshab: o 2 evőkanál porcukor o 10 evőkanál baracklekvár o 3-4 tojásfehérje .

Bővebben...

Szerecsendiós muffin!

A muffin egy olyan sütemény, amely gyorsan elkészül, és szinte soha nem lehet megunni. Íme, a szerecsendiós muffin receptje!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*