Rakott zöldbab elkészítése sertéshússal

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Rakott zöldbab hozzávalói: 80 dkg zöldbab, 50 dkg sertéshús, 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kanál pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, só, bors, 20 dkg rizs, 1 dl tejföl, 1 tojás, 2 dkg vaj, 1 dl húsleves.

 

Az apróra vágott sertéshúst forróolajban pirosra pirítjuk, hozzáadjuk a nagy fej karikára vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, és fölengedjük egy kevés húslevessel, hozzátesszük a paradicsompürét és a fűszereket.

 

A zöldbabot sós vízben megfőzzük, a rizst külön húslevesben megpároljuk. Kivajazott tűzálló tálba egy sor rizst terítünk, erre a hús sűrűjét, erre a zöldbabot, majd újra rizst és a maradék húslevest. Ráöntjük a tojással elkevert tejfölt, és a sütőben átsütjük.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter