Gyors és egyszerű "mikros" torta!

Felhasználó értékelés

Hozzávalók : 10 dkg liszt 10 dkg krisztálycukor 2 felvert tojás 4 evőkanál tej 5 dkg vaj késhegynyi szalakáli.

Minden öszetevőjét robottal habosra keverjük, és kivajazott, kilisztezett tálba -egy hőálló pl: kávéspoharat fejjel lefelé beleállítunk, aztán öntjük bele a masszát. a pohár azért fontos, mert a mikróban a közepe sül meg legkésőbb, így a szélei nem fognak túlsülni.

 
Akkora tálba tegyük, ami épp befér a mikrónkba, és magas legyen az oldala, mert nagyon megkel. A mikro beállítása nagyon fontos, mert ha túlsütjük, kemény lesz: én közepes fokozaton 700w-on 3 percre, vagy 600w-os fokozaton 4 percre állítom, és szinte 5x-re kel sütés közben. Amikor kiveszem, még az ujjamhoz ragad a teteje, de még kivéve is sül , ezért ne ijedjünk meg tőle, ha még ragad kissé. Szép laza, lukas közepű piskóta tortalapot nyerünk, hagyjuk kihűlni a tálban, majd hidegen tányérra rakva szeljük és töltjük.

idő : 15.perc
Vélemény : Egyszerű és nagyon finom.

Melicher Icu

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter