Gyors és egyszerű "mikros" torta!

Felhasználó értékelés

Hozzávalók : 10 dkg liszt 10 dkg krisztálycukor 2 felvert tojás 4 evőkanál tej 5 dkg vaj késhegynyi szalakáli.

Minden öszetevőjét robottal habosra keverjük, és kivajazott, kilisztezett tálba -egy hőálló pl: kávéspoharat fejjel lefelé beleállítunk, aztán öntjük bele a masszát. a pohár azért fontos, mert a mikróban a közepe sül meg legkésőbb, így a szélei nem fognak túlsülni.

 
Akkora tálba tegyük, ami épp befér a mikrónkba, és magas legyen az oldala, mert nagyon megkel. A mikro beállítása nagyon fontos, mert ha túlsütjük, kemény lesz: én közepes fokozaton 700w-on 3 percre, vagy 600w-os fokozaton 4 percre állítom, és szinte 5x-re kel sütés közben. Amikor kiveszem, még az ujjamhoz ragad a teteje, de még kivéve is sül , ezért ne ijedjünk meg tőle, ha még ragad kissé. Szép laza, lukas közepű piskóta tortalapot nyerünk, hagyjuk kihűlni a tálban, majd hidegen tányérra rakva szeljük és töltjük.

idő : 15.perc
Vélemény : Egyszerű és nagyon finom.

Melicher Icu

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Anita őszibarackos kedvence

Hozzávalók : Tészta: (20 x 33 x 6cm-es tepsi) 22 dkg liszt 10 dkg porcukor 10 dkg  

vaj,

1 tojás sárgája 1 dl tejföl (vagy tej) fél sütőpor csipetnyi só

Bővebben...

Sonkás sajtos muffin

Hozzávalók: 22 dkg liszt, 1,5 dl natúr joghurt, 2 tojás, 5 dkg vaj, fűszersó, 3 kis kanál sütőpor, 12 dkg főtt sonka, 2 fej gomba, 1 csokor metélőhagyma, 5 evőkanál reszelt sajt.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Bővebben...

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Gombás rétes parmezánnal

Kicsit eltérő a megszokott édes rétesektől, de nagyon finom sós rétes készíthető gombával és sajttal! Bővebben...