Banános mogyorókrémes piskóta

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók kb. 16 szelethez: A tésztához: 6 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál kakaópor, 2 zacskó vaníliás cukor, sütőpapír.

A töltelékhez és a díszítéshez: 10 dkg mogyorókrém, 6 lap fehér zselatin, 5 dl tej, 1 zacskó vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez), 3 evőkanál cukor, 3 banán, 7 evőkanál citromlé, 2 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál csokoládéreszelék, mentalevelek

A díszítéshez porcukor

Elkészítés: 3 tojást kikeverünk 5 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Beleszitálunk 5-5 dkg lisztet és keményítőt, majd összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, előmelegített sütőben (200 fokon) 10-12 percig sütjük, majd megnedvesített, cukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A papírt lehúzzuk, a piskótát nedves kendővel letakarva hűlni hagyjuk.

A barna tésztához a maradék cukrot kikeverjük a tojásokkal és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaót, a lisztet és az étkezési keményítőt. Ugyanúgy sütjük, mint az első lapot. A világos tésztára simítjuk a felmelegített mogyorókrémet, és rátesszük a barna piskótát.

 

A zselatint beáztatjuk. 2 evőkanál tejben elkeverjük a pudingport és 2 evőkanál cukrot, majd a többi, felforralt tejhez adjuk. Rövid idő múlva belevegyítjük a kinyomkodott zselatint. Ha kihűlt, belekeverünk 2 meghámozott, citromlével összeturmixolt banánt. A dermedő krémbe belevegyítünk 1, 5 dl felvert tejszint, és a barna piskótára kenjük. A tésztát feltekerjük, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral és csokoládéreszelékkel. A felvert maradék tejszínnel, mentalevelekkel és banánkarikákkal díszitjük.

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Aloe vera hatóanyagai

Az aloe vera gyógyhatását, a benne rejlő hatóanyagoknak köszönheti.Jelenleg a tudósok kb. 200-300 különböző hatóanyagot találtak az aloe vera gélben, ezek közül az egyik legfontosabb alkotóelem az antrakinon-vegyületek, ilyen az aloin és aloemodin, amelyek a vastagbélben fejtik ki hatásukat.

Bővebben...

Tejszínes karalábéleves recept

Készítsünk finom tejszínes karalábélevest tavasszal! Percek alatt kész és még egészséges is.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Készítsünk, darafelfújtat!

Szintén egy remek tejes édességet mutatunk be, amely télen, nyáron gyorsan elkészíthető és akár idény gyümölccsel is tálalható!

Bővebben...

Rózsás muffin recept

A muffin már hazánkat is meghódította, egyre többen sütnek otthon saját recept alapján muffint. Most egy újdonságot szeretnénk olvasóinkkal megosztani a rózsás muffint, amely nem csak szép, de nagyon finom is.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű. Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Bővebben...

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Gombás rakott burgonya

Hozzávalók: 80 dkg héjában főtt burgonya, 40 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 kemény tojás, 1 tojás sárgája, 3 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, ízlés szerint só, diónyi vaj, 1 ek. olaj. Bővebben...