Banános mogyorókrémes piskóta

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók kb. 16 szelethez: A tésztához: 6 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál kakaópor, 2 zacskó vaníliás cukor, sütőpapír.

A töltelékhez és a díszítéshez: 10 dkg mogyorókrém, 6 lap fehér zselatin, 5 dl tej, 1 zacskó vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez), 3 evőkanál cukor, 3 banán, 7 evőkanál citromlé, 2 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál csokoládéreszelék, mentalevelek

A díszítéshez porcukor

Elkészítés: 3 tojást kikeverünk 5 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Beleszitálunk 5-5 dkg lisztet és keményítőt, majd összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, előmelegített sütőben (200 fokon) 10-12 percig sütjük, majd megnedvesített, cukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A papírt lehúzzuk, a piskótát nedves kendővel letakarva hűlni hagyjuk.

A barna tésztához a maradék cukrot kikeverjük a tojásokkal és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaót, a lisztet és az étkezési keményítőt. Ugyanúgy sütjük, mint az első lapot. A világos tésztára simítjuk a felmelegített mogyorókrémet, és rátesszük a barna piskótát.

 

A zselatint beáztatjuk. 2 evőkanál tejben elkeverjük a pudingport és 2 evőkanál cukrot, majd a többi, felforralt tejhez adjuk. Rövid idő múlva belevegyítjük a kinyomkodott zselatint. Ha kihűlt, belekeverünk 2 meghámozott, citromlével összeturmixolt banánt. A dermedő krémbe belevegyítünk 1, 5 dl felvert tejszint, és a barna piskótára kenjük. A tésztát feltekerjük, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral és csokoládéreszelékkel. A felvert maradék tejszínnel, mentalevelekkel és banánkarikákkal díszitjük.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Gombár füstölt szalonnás pecsenye

Nincs ötlete mit főzzön hétvégére a családnak? íme egy finom magyaros recept, amely kiadós és gyorsan elkészíthető.

Bővebben...

Chilis kukoricás mexikói ragú

Bővebben...

Süssünk levendulás kenyeret!

Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt, 15 dkg kukoricaliszt, 10 dkg finomliszt, 2 kiskanál só, 1 evőkanál cukor, kevés őrölt bors,

Bővebben...

Chili con carne recept

Bővebben...

Frissen sült rostélyos sült burgonyával és csípős paradicsomos mártással

Aki szereti a csípős pikáns húsos recepteket, próbája ki ezt a remek sült rostélyost, burgonyával és csípős mártással.

Bővebben...

Orsolya kakaós süteménye

Hozzávalók : * 1 darab tojás * 20 dkg kristálycukor * 25 dkg liszt * 7 dkg Rama sütőmargarin * 3 dl tej * 6 dkg kakaópor * 1 csomag sütőpor * 1 darab citrom * 1 tk fahéj .

Bővebben...

Sonkás gombás batyu

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 12 dkg margarin, 3 dkg élesztő, kb. 0,5 l tej, 1 mokkáskanálnyi cukor, 1 tojás, 10 dkg gomba vagy 10 dkg gépsonka, kevés petrezselyem.

Bővebben...

Gombás kukoricás húsos tál

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Sűrű gazpacho recept

Bővebben...

Vaníliafelfújt

Hozzávalók: 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 3, 5 dl tej, 3 tojás, 5 dkg cukor .Elkészítés: A lisztből, a vajból és a forró tejből sűrű fehérmártást készítünk,

Bővebben...

Túrós csokoládés muffin

Nagyon finom különleges muffin, amely a túró lágyságát és a csokoládé édes ízét ötvözi.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Bővebben...

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Gombás bejgli

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 7 dkg zsír, 1 mokkáskanál só;.

Bővebben...