Páclé készítése vadakhoz

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Elkészítése: A közönséges páclevet felerész vízből, felerész ecetből készítjük, melybe karikára vágott sárgarépát, ugyanilyen petrezselyemgyökeret, 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, 1/2 karikára vágott citromot, 1 kiskanál sót és 1/2 fej vöröshagymát teszünk. Ez a fűszermennyiség körülbelül 2 liter lére elegendő. Jól felforraljuk, és forrón öntjük a megmosott, megtisztított vad vagy egyéb húsra. 3-4 napig hagyjuk benne, hideg téli időben esetleg tovább is.

Vadaspác 1.

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág

Elkészítése: A felsorolt hozzávalókat 20 percen keresztül főzöm.

 

Vadaspác 2.

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 fej hagyma, 2 liter víz, 10 szem bors, 2 babérlevél, 1 tk. só, 1 tk. cukor, 1 ek. ecet

Elkészítése: A sárga-, és fehérrépát a felkarikázott hagymával együtt az olajon megpárolom, az összes hozzávalót beleteszem a vízbe és felforralom.

Karácsonyi Konyhakvíz játék

Játsszon velünk és nyerje meg a 10.000Ft.-os konyhai robotgépet, ehhez nem kell mást tennie mint helyesen válaszolnia három kérdésre >>>>>>>>>

Beküldök egy receptet >>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Gesztenyével töltött sült pulyka

Hozzávalók,nagyobb család esetén: 1 db bébipulyka, 1000 g nyers gesztenye, 500 g sovány darált sertéshús, 100 g vaj, 100 g füstölt szalonna, 2 db zsemle, 1 l tej, 1 dl tejszín, 3 db tojás, 100 g zsír, só, majoránna, őrölt bors, szerecsendió.

Bővebben...

Korianderes, diós mandulás rizs

Hozzávalók: 50 dkg rizs, 8 dl tyúkhúsleves, 15 dkg vaj, 3 dkg koriander, 3 dkg mandula, 3 dkg fenyőmag, 3 dkg pisztácia, só. Bővebben...

Gyümölcsös habcsók

Hozzávalók: 125 g

vaj,

75 g zabpehely, 50 g cukor, 2 tojássárgája, 25 g csokidara, 50 g durvára aprított mazsola, 75 g liszt, 1 teáskanál sütőpor; 100 g sötét bevonó-csoki díszítéshez.

Bővebben...

Athéni diós kalács

Hozzávalók: 40 dkg cukor, 4 tojás, 6 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 mk. fahéj, 35-40 dkg liszt, 1 mk. sütőpor. Szirup: 18 dkg cukor, 1/4 l víz, 1 kis pohár konyak.

Bővebben...
Gyors mézeskalács recept

Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál tej, 1 citrom héja, 5 gr szalalkáli, 10 dkg darás liszt, 30 dkg sima liszt.

Bővebben...
Finn karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók: 30 dkg 

vaj,

30 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg melasz (helyette használhatunk mézet), 2 kiskanál őrölt gyömbér, 2 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál őrölt narancshéj, 1 kg teljes kiőrlésű liszt 3 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál őrölt fahéj.

Bővebben...

Nyerj

Konyhakvíz játék

Játsszon velünk és nyerje meg a 10.000Ft.-os konyhai robotgépet, ehhez nem kell mást tennie mint helyesen válaszolnia három kérdésre.

Bővebben...

Gyors pezsgős gesztenyés álom

Ezt a receptet Szegedi Sándorné nevű kedves olvasónk küldte be köszönjük.

Bővebben...

Túró rudi muffin recept

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg

vaj,

, 25 dkg túró, 1 dl tej, 1 tábla csokoládé, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál sütőpor, csipet só.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név: