Páclé készítése vadakhoz

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Elkészítése: A közönséges páclevet felerész vízből, felerész ecetből készítjük, melybe karikára vágott sárgarépát, ugyanilyen petrezselyemgyökeret, 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, 1/2 karikára vágott citromot, 1 kiskanál sót és 1/2 fej vöröshagymát teszünk. Ez a fűszermennyiség körülbelül 2 liter lére elegendő. Jól felforraljuk, és forrón öntjük a megmosott, megtisztított vad vagy egyéb húsra. 3-4 napig hagyjuk benne, hideg téli időben esetleg tovább is.

Vadaspác 1.

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág

Elkészítése: A felsorolt hozzávalókat 20 percen keresztül főzöm.

 

Vadaspác 2.

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 fej hagyma, 2 liter víz, 10 szem bors, 2 babérlevél, 1 tk. só, 1 tk. cukor, 1 ek. ecet

Elkészítése: A sárga-, és fehérrépát a felkarikázott hagymával együtt az olajon megpárolom, az összes hozzávalót beleteszem a vízbe és felforralom.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

IMAGE Marcipán torta recept
Hozzávalók: 50 dkg marcipán massza, 19 dkg vaj, 20 dkg barnacukor, 1 evőkanál reszelt...
IMAGE 3 szuper csokoládétorta recept
Ha egy finom édességre vágyunk, vagy vendégeket hívunk hétvégén, és szükség lenne...
IMAGE Áfonyás mákos torta
Hozzávalók : 3 db tojás,15dkg cukor,20dkg liszt,20dkg darált mák,1cs sütőpor,6dl...
IMAGE Ananász torta
Süssünk finom tortát friss ananászból, majd ízesítsük finom tejszínhabbal. Kiváló...
IMAGE Annácska túrótortája
Hozzávalók: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 8 dkg 4 db savanykás alma, 1 zacskó vanília...
IMAGE 3 finom krumplifasírt recept
Krumplifasírt 1. Hozzávalók: személyenként 2 db krumpli, liszt, annyi hogy összefogja,...
IMAGE Almás-gombás rakott burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 8 dkg  2 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg főtt sonka, 1 kis...
IMAGE Alufóliás burgonya
Hozzávalók: 12 szem közepes nagyságú burgonya, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl...
IMAGE Burgonya fasírt,egyszerű és gyors
Hozzávalók: 750 g burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 300 g darás liszt, 30 g búzadara, 3...
IMAGE Burgonya krémleves diétázóknak
Hozzávalók: 30 dkg (hámozás után) tisztán mért szétfövő burgonya, 2 dl kefir vagy...
IMAGE Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
A halászlé a nyár egyik kedvelt receptje, mi most egy Bajai változatát mutatjuk be,amely...
IMAGE Citromfüves halsaslik recept
Nem mindennapi fogás, de kb. 60 perc alatt elkészül így akár vacsorára is kiváló...
IMAGE Citromos csuka vagdalt
Hozzávalók 6 személyre: 1,2 kg csuka, 2 db zsemle, 4 dl tej, 2 g törött bors, 2 dkg só,...
IMAGE Csilis-citromos hal
Hozzávalók : 0,5 kg tőkehal vagy lazac, 1-2 db csípős csili, citrom, főzőtejszín, só,...
IMAGE Diós ponty serpenyőben sütve
Hozzávalók: 8 vékony szelet pontyfilé, 1 nagy tojás, 5 dkg liszt, 12 dkg dióbél, 10...
IMAGE 3 szuper jéghideg citromfagylalt recept
Az idei nyár is bővelkedett hőségben, gyakran elérte a hőmérő higanyszála a 40 C...
IMAGE 4 remek fagylalt kehely recept
Ananászfagylalt-kehely:Hozzávalók: 60 dkg ananászfagylalt, 4 evőkanál cukrozott...
IMAGE Aszpik készítése gyorsan és egyszerűen
A húsvét egyik fő étele a hidegtál, amely mellé nagyon szépen mutat az aszpik....
IMAGE Borjúnyelv hidegen
Hozzátolók 8 személyre: 2 db borjúnyelv, 2 evőkanál borecet, 1-1 kiskanál feketebors,...
Coffea&coctel
Egy különleges kávés alkoholos koktél, amely otthon a családnak vagy a barátoknak is...
IMAGE Dinnyekoktél recept
Hozzávalók : 10dkg cukor,1dl fehérbor,1db narancs,10dkg görögdinnye,10dkg...
IMAGE Szezámmagos sajtsaláta
Hozzávalók: 10 dkg vékony metélt tészta, fél liter marinált (ecetes-olajos)...
IMAGE 10 perces joghurtmártás salátákhoz!
Hozzávalók: 3 dl joghurt, 1 teáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1...
IMAGE Babgulyás füstölt oldalassal!
Igazi magyaros receptet kínálunk önöknek a babgulyás füstölt oldalassal, amely remek...
IMAGE Bácskai halpaprikás
Hozzávalók (8 személy részére): 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg...
IMAGE Angolna nyárson sütve 2 féle recepttel!
Hozzávalók: 80 dkg angolna, 1-15 dkg füstölt, húsos szalonna, 15 dkg gomba, 1,5 dl olaj,...
IMAGE Csípős csirke szárnyak nyárson sütve
Igazi pikáns kissé csípős étel a nyári grillre. Érdemes kipróbálni.
IMAGE 2 pác recept + videó recept
Páclé :4 fej zúzott fokhagymát, 8 fej karikára vágott vöröshagymát, 2 dkg...
IMAGE A pácolás alapjai
A pácolás:Száraz pácoláskor a sózott húsok levét 1 hét múlva fűszerezhetjük: 0.5 l...

Darálós keksz

Hozzávalók: 70dkg liszt, 25 dkg

vaj,

25 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 csomag kókuszreszelék, 2 vaníliás cukor, 1 sütőpor, és annyi rum, hogy a tészta keménnyé gyúrható legyen.

Bővebben...

Muffin recept nugátos nápolyival töltve!

A muffin hazánkban is egyre kedveltebb sütemény, hiszen gyorsan és számtalan változatban elkészíthető. Bemutatjuk a nápolyis muffint! Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Szilveszter mobil