Chilis joghurtos húspogácsa

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg darált hús (lehetőleg kétféle: marha és sertés), 2 zsemle, tej, 1 sárgarépa, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 közepes fej hagyma, 6-8 szál koriander, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál chilikrém, vagy csípős pirosarany, 0,5 csésze joghurt, só, őrölt bors, a sütéshez olaj.

Bővebben...

Enchillada recept

Bővebben...

Citromos vajas kaviár

Bővebben...
  • Szárnyas receptek

    • Almás csirkefasírt

      Hozzávalók: 3-4 személyre 30 dkg csirkemellfilé, 20 dkg alma, 1.5  zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej,…

    • Almás fűszeres csirkemell

      Hozzávalók: 2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell, 50 dkg alma (birsalma is lehet), 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 5 dkg reszelt trapp…

  • Fogyókúrás recept

    • Brokkolis csirkemell szezámmaggal!

      Elkészítési idő: 40 perc + érlelés Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 2 evőkanál búzakeményítő, 4 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál…

    • Fehérboros zöldséges csirke

      Hozzávalók 4 személyre: 90 dkg brokkoli (mélyhűtött is lehet), 2 csirkemell kb. 50 dkg, 1 bögre rizs kb. 22,5 dkg, 1 kis fej vörös…

  • Saláták

    • Szezámmagos sajtsaláta

      Hozzávalók: 10 dkg vékony metélt tészta, fél liter marinált (ecetes-olajos) paradicsompaprika-saláta, 25 dkg zellergumó, 10 dkg tr…

    • 10 perces joghurtmártás salátákhoz!

      Hozzávalók: 3 dl joghurt, 1 teáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 mokkáskanál só és őrölt fehér bors, csipetnyi cukor…

Gyors mézeskalács recept

Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál tej, 1 citrom héja, 5 gr szalalkáli, 10 dkg darás liszt, 30 dkg sima liszt.

 

Tojássárgáját a porcukorral 10 percig keverjük. Hozzá adjuk a langyos mézet, a tejet, a megreszelt citrom héját és további 5- percig keverjük. Végül beleszórjuk a szalalkálival elkevert lisztet, jól összekeverjük, és a gyúródeszkán összegyúrjuk.

 

2 órát pihentetjük, aztán lisztezet gyúródeszkán, fél centi vastagságúra kinyújtjuk, és kis kerek kiszúróval korongokat szaggatunk belőle, tojás fehérjével megkenjük, száradni hagyjuk, ismét megkenjük tojás fehérjével és meghintjük vagdalt dióval, kikent tepsin forró sütőben sütjük. A megsült korongokat tetszés szerinti gyümölcs-ízzel, összeragasszuk.

Angol keksz recept

Hozzávalók: 15 dkg Rama margarin, 2 dkg darás liszt, 1/2 dl tej, 15 g élesztő, 1 kávéskanál porcukor egy csipetnyi só.
A gyúródeszkán apróra vagdaljuk a vajat, majd a lisztel, a tejben feloldott élesztővel, porcukorral és sóval összegyúrjuk.

Bővebben...

Túrós csokoládés muffin

Nagyon finom különleges muffin, amely a túró lágyságát és a csokoládé édes ízét ötvözi.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Receptek

Fokhagymaleves recept

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Húsgombócleves Mexíkói módra

Bővebben...

Babgulyás recept gyorsítva

Bővebben...

Almamártás készítése

Bővebben...

Málnatorta sütés nélkül

Vásárlunk egy ötlapos száraz piskóta tortalapot. Felforralunk két és fél deci tejet, majd lassan - állandó kevergetés közben - beleszórunk három evőkanál búzadarát.

Bővebben...

Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű. Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Bővebben...

Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű. Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Gombár húsgombóc

Hozzávalók: 30 dkg darált marhahús, 15 dkg gomba, 1 tojás, 2 dkg vöröshagyma, 2 ek. étolaj, só, bors, petrezselyem.

Bővebben...