Gyors mézeskalács recept

Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál tej, 1 citrom héja, 5 gr szalalkáli, 10 dkg darás liszt, 30 dkg sima liszt.

 

Tojássárgáját a porcukorral 10 percig keverjük. Hozzá adjuk a langyos mézet, a tejet, a megreszelt citrom héját és további 5- percig keverjük. Végül beleszórjuk a szalalkálival elkevert lisztet, jól összekeverjük, és a gyúródeszkán összegyúrjuk.

 

2 órát pihentetjük, aztán lisztezet gyúródeszkán, fél centi vastagságúra kinyújtjuk, és kis kerek kiszúróval korongokat szaggatunk belőle, tojás fehérjével megkenjük, száradni hagyjuk, ismét megkenjük tojás fehérjével és meghintjük vagdalt dióval, kikent tepsin forró sütőben sütjük. A megsült korongokat tetszés szerinti gyümölcs-ízzel, összeragasszuk.

Diós mazsolás felfújt

Hozzávalók : 2db tojás, 6dk cukor,6dk dió,5dk mazsola,3 evőkanál rum,3dk liszt,4dk

vaj,

só,őrölt fahéj,margarin a forma kenéséhez.

Bővebben...

Áfonyás muffin recept

Hozzávalók : 20 dkg áfonya (vagy meggy) * 25 dkg finomliszt * 2 teáskanál sütőpor * 1/2 teáskanál szódabikarbóna * 1 teáskanál reszelt citromhéj * 1 tojás * 12 dkg barnacukor * 1 csomag vaníliás cukor * 0,8 dl olaj * 1 pohár joghurt .

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*