Tatárbifsztek recept

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók: 40 dkg érlelt bélszín, 4 tojássárgája, 1 nagy fej lilahagyma, ízlés szerint csípős mustár, ketchup, törött fekete bors, Worcestershire szósz, zúzott fokhagyma, majonéz, finomra vágott petrezselyemzöld, só, pirított kenyér-szeletkék.

A bélszínt (amit előzőleg olajos-borsos pácban legalább három napig érleltem a hűtőszekrényben) finomra darálom, és négy kis halomba osztom. Egy-egy nagy, lapos tányér közepére teszem. Köré rakom a megtisztított és nagyon finomra összevágott lilahagymát és a fűszerekből egy-egy kis adagot.

 

A hús közepébe mélyítek egy kis gödröt, ebbe teszem a tojás-sárgákat (amiket előzőleg külön, egyenként török fel egy kis csészébe, nehogy egy rossz tojás tönkretegye az egész ételt). Mindenki a saját ízlése szerint összekeveri a fűszerekkel. Kenyér-szeletkékre kenve fogyasztjuk.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Nagyon gyors keksz recept

Hozzávalók: 15 dkg 

vaj,

2 dkg darás liszt, 1/2 dl tej, 15 g élesztő, 1 kávéskanál porcukor egy csipetnyi só.
A gyúródeszkán apróra vagdaljuk a vajat, majd a lisztel, a tejben feloldott élesztővel, porcukorral és sóval összegyúrjuk.

Bővebben...

Muffin alaprecept

Hazánkban a legújabb őrület a muffin sütés! Amerikából érkezett hozzánk ez a kedves és nagyon finom sütemény. Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*