Dunaszekcsői pontyhalászlé metélttésztával

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 2 fej közepes vöröshagyma, só, csöves édes és erős paprika ízlés szerint, 4 evőkanál törött édes és csípős paprika vegyesen.

Bővebben...

Szegedi halászlé recept

Felhasználó értékelés

A szegedi halászlé az egyik legismertebb halászlé recept, amely nyáron akár egy kerti parti alkalmával elkészíthető.

Bővebben...

Korhely halászlé recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1.5 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, só, törött bors, 4 babérlevél, tejföl, 2 karika citrom, citromlé.

Bővebben...

Bajai halászlé

Felhasználó értékelés

A bajai halászlé arról híres, hogy tálaláskor hosszú metéltet kínálnak hozzá, és egy kevés csípős paprikával is megbolondítják.

Bővebben...

Így készül a dunai halászlé

Felhasználó értékelés

A halászlé az egyik leghíresebb magyar ételünk, amelynek számtalan változata van. Mi most a dunai halászlé receptjeit mutatjuk be.

Bővebben...

Tiszai boros halászlé

Felhasználó értékelés

Egy különleges borral készült halászlé receptet mutatunk be, amely a Tisza vidékéről származik, és kb. 80-90 perc alatt elkészíthető.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Joghurtos csokoládés kuglóf recept!

A kuglóf igazi ünnepi sütemény, főleg ha finom csokoládét és joghurtot is tartalmazz. Bővebben...

Fantasztikus pizzás muffin!

Hozzávalók: 2 tojás,1 kk. só,2 kk. cukor,0,5 dl olivaolaj,2 dl tejföl,1kk. pizza fűszer,2 ek.konzerv paradicsom,30 dkg liszt, fél cs. sütőpor, a tetejére 10 dkg reszelt sajt.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Bővebben...

Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű. Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Joghurtos fokhagymás gomba serpenyős

Hozzávalók: 40 dkg gomba, 2 dl joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1.5 dkg liszt, 2 ek. étolaj, 1 cs. petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk. Pirospaprika, 1 mk. Bors, só. Bővebben...